top of page
  • Forfatterens bildeSindre R.S. Risholm

SELSKAPSNYHETER AUGUST 2023: Regionsamling vestlandshus og besøk hos NorDan

Full fart på samtlige prosjekter i uken som gikk. I tillegg deltok vi på regionsamling Vestlandshus, og fikk tid til å besøke showroomet til NorDan i Godvik. Oppsummert merker alle den lave aktiviteten på nybygg-siden, men har likevel fulle ordrebøker i et hett ROT-marked.

 
Vestlandshus bil pickup byggevarer tysnes optimera
Hele gjengen fra region Vestland på plass på Tysnes hos Optimera Byggsystemer

Vi startet uken med regionsamling vestlandshus - hos Optimera på Minde med hele region Vestland i kjeden, representert fra Haugesund, Bømlo, Fjaler, Voss, Bergen m.m. En fin gjeng! På Minde ble det arrangert lærerike foredrag fra nøkkelleverandører som Hunton, Glava-Gyproc og Hagen. Dagen ble rundet av med ginsmaking hos Bareksten, og hyggelig middag i Frescohallen.


En skulle tro at det i en nybygg-kjede som VestlandsHus var mindre aktivitet nå, men samtlige forhandlere meldte om gode ordrebøker, hvor mange hadde evnet å fokusere aktiviteten i større grad mot ROT-markedet. Aktiviteten i ROT-markedet opplevde samtlige forhandlere som sterk, både på bekreftede jobber og på nye henvendelser.


Onsdagen bar turen til Tysnes og besøk hos Optimera Byggsystemer, som blant annet leverer precut-byggesett og elementer til nybolig. Interessant presentasjon og omvisning på fabrikken. Her bygges ferdige vegger og takkonstruksjoner til en normal enebolig på cirka 4 intense arbeidsdager, levert med vinduer ferdig montert i fasade.


Glasroc Glava Gyproc Tysnes Gilje
Element-produksjon på Tysnes, ferdig montert med vinduer fra Gilje, Glasroc-plater fra Gyproc og ferdig tapet

Trygt tilbake på kontoret ble det gjennomført noen hektiske arbeidsdager på tampen av uken med prosjektoppfølging, befaring av nye prosjekter og tilbudsutarbeidelse - men vi fikk tid til en hyggelig visitt hos NorDan i Godvik også. Her ble vi godt tatt imot av vår kontaktperson i selskapet T. Hodne, som viste rundt i showroomet, og gav en inngående presentasjon i NorDan som selskap, og ulike løsninger de leverer for sine vinduer og balkongdører.


Vi opplever generelt at våre leverandører og byggevarehus melder om det samme som Vestlandshus-forhandlerne har konkludert med: et tregt nybygg-marked har om mulig bidratt til et enda hetere ROT-marked!


Nordan vindu vinduer beslag
NorDan kan levere vinduer ferdig med beslagsløsninger, som sparer tid i byggefasen

Alt i alt en strålende uke på jobb med god fremdrift i våre prosjekter, konstruktive samtaler med våre kollegaer i Vestlandshus, og nyttige samtaler med våre viktige leverandører.


Vi ser alle frem til et fortsatt sterkt ROT-marked, mens nybygg gradvis tar seg opp innover i 2024.

Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page