top of page
  • Forfatterens bildeASW Bygg Gruppen

BYGGEHJELPEN: Husbyggeguiden - steg for steg mot drømmehjemmet

Vårt selskap ASW Bolig er stolt forhandler av Vestlandshus, og presenterer i samarbeid med kjeden vår husbyggeguide! Synes du det er vanskelig å vite hvor du skal starte når du skal bygge hus? Vi hjelper deg. Her gir vi deg steg for steg mot drømmehjemmet!

 
Plantegning av hus. Husmodell. Byggetegning.
Arkitektarbeid og tegningsutarbeidelse er første bit i den praktiske fasen!

Synes du det er vanskelig å vite hvor du skal starte når du skal bygge hus? Det skjønner vi! Det er mye å sette seg inn i, og mange valg som skal gjøres. Derfor har Vestlandshus laget en enkel oversikt som viser deg steg for steg mot drømmehjemmet - hva du kan vente deg.


Budsjett og planlegging

Før dere starter må dere vite hva budsjettet er for det nye huset. En oversikt over månedlige inntekter og utgifter gir dere et godt utgangspunkt. Her kan du ta utgangspunkt i SIFO-budsjettet som gir estimerte utgiftsposter for en typisk familie. Vi anbefaler en god dialog med banken allerede på et tidlig tidspunkt. Dersom dere ikke har kjøpt tomt enda, må kostnaden for dette tas med i regnestykket. Da er det lurt å undersøke priser i det området dere ønsker å bo. Pris på tomt kan variere mye fra plass til plass - og prisen for å gjøre en tomt byggeklar kan variere betydelig fra en tomt til en annen. Vi kan delta på tomtebefaringer.


Snakk med oss

Vi anbefaler å ta kontakt med ønsket byggefirma tidlig. Her vil dere kunne få gode tips og råd, og svar på hvilke muligheter deres konkrete tomt har.

den gode praten, byggeleder, prosjektleder bygg
Den gode praten er viktig for ASWB!

Her kan vi også bistå med veiledende priser, for å hjelpe dere i budsjettarbeidet og sørge for at dette blir så realistisk som mulig. Vi skal være en god rådgiver og partner gjennom hele byggeprosessen, slik at dere skal føle dere trygge og ivaretatte.


Planløsning og husmodell

Deres behov, ønsker, budsjett og reguleringer knyttet til tomten gir et utgangspunkt for en planløsning og en husmodell som er ideell for dere. Sammen finner vi den beste løsningen. Dette er nøkkelen for å komme ordentlig i gang med selve byggeprosessen.


Arkitektene tegner huset

Det er vanlig å inngå en kontrakt for såkalte "forberedende arbeider", som inkluderer tegne- og søknadsarbeider. Her tegnes deres unike drømmebolig. Dere kan ta utgangspunkt i hus fra nettsiden til Vestlandshus eller katalogen, eller så kan vi tegne et helt unikt hus fra bunnen av til dere. Uansett hvilken løsning dere velger, så spesialtilpasses alle våre hus for hver enkelt kunde. Etter hvert som tegningsutkast foreligger, vil dere komme med deres innspill underveis, og arkitekten tilpasser til dere er fornøyde. Sammen skaper vi det perfekte huset for dere.


Kontrakt

Når vi har tegnet huset dere er fornøyde med er det på tide å skrive kontrakt for å starte selve byggeprosessen. Du får en pris på det som er bestemt for boligen basert på en leveransebeskrivelse.

kalkulering, kontraktsarbeid bygg
En detaljert spesifikasjon og en god kontrakt!

Noen endringer vil også kunne gjøres senere i prosessen, men vi anbefaler å forsøke å lande så mye som mulig i tidlig fase. Dette er det mest kostnadseffektive for prosjektet ditt.


Tilvalg

Tiden er kommet for å sette ditt personlige preg på drømmeboligen din, og nå skal du velge gulv, farger på vegger, trapp, fliser, listverk, dører og andre detaljer som gjør uttrykket til ditt eget. Det er mange valg som skal gjøres, og synes du det er vanskelig å bestemme seg, så bistår vi med glede i denne prosessen. Noen av tilvalgene må tas tidlig i prosessen, mens andre kan tas senere. Dette får du god informasjon om underveis, slik at du hele tiden er forberedt på hvilke valg du må ta, og når du må ta dem.


Huset bygges

Endelig er prosessen i gang, og det er spennende å se huset reise seg. Vi vil holde dere godt informert om fremdriften på byggeplass. Mange bruker gjerne tiden mens huset bygges til å planlegge interiøret.


Befaring

Før vi overleverer nøklene gjennomføres det en grundig befaring av huset slik at alt er i orden til overleveringen. Befaringen gjør vi sammen med dere, slik at dere kan komme med tanker og innspill underveis.

kjøkken, befaring, nybygg
Befaringen tar for seg alle sider ved huset, og sikrer at alt har gått etter plan.

Dersom det er noe som må rettes opp, så legges en plan for når dette skal gjøres - som oftest er det ordnet til overleveringen.


Overlevering

Endelig er dagen er, og dere skal overta huset! Den første tiden kan det være mye å sette seg inn i. Husk at selv om overtagelsen er gjort og arbeidet i huset er ferdig, så er vi her for å hjelpe dere, også i denne tiden. Ta kontakt dersom det er noe dere lurer på.


Endelig hjemme

Dere har flyttet inn, og kjent på livet i deres nye hjem. Forhåpentligvis merker dere at valgene som er tatt passer deres liv. Vi i Vestlandshus-kjeden tror det er dette som gjør et hus til et hjem; disse tilpasningene som er gjort for å matche perfekt for dere. Da har vi lagt det beste grunnlaget sammen. Nå skal hjemmet fylles med hverdagsmagi, gode minner, og tradisjoner for fremtiden. Dere er endelig hjemme!


"ASWByggehjelpen: gode råd og innspill til hvordan du bygger dine verdier"
Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page