top of page
  • Forfatterens bildeASW Bygg Gruppen

Historiske tilbakeblikk: 2019

Historien vår former oss naturligvis. Kall oss gjerne nostalgiske, men vi synes det er både viktig og kjekt å notere ned litt av reisen vår underveis. Her får du et lite innblikk - eller kanskje mer korrekt; et lite tilbakeblikk :)

2019 ble kort oppsummert ASWB sitt "Annus Horibilis". Året da mye så veldig bra ut, men store utfordringer ga oss dype sår.


Året startet med fult trykk i alle bauger og kanter, og raskt talte vi totalt 45 fast ansatte, og siktet mot en årsomsetning på kr. 50-60 mio.


Vi hadde investert betydelig over de siste 2-3 årene, og hadde spesielt gjort en større satsning mot det offentlige anbudsmarkedet. Ved første øyekast, med stor suksess. Derimot viste det seg raskt at dette var et vanskelig marked å operere effektivt i, og vi måtte desverre se våre første store tap på flere av disse anbudsjobbene. Hos oss er det ikke noe alternativ å ikke fullføre / levere, så vi måtte bare stå løpet ut.


Da støvet la seg, var det tid for å slikke sårene. Med kr. 10 mio i tap på året, måtte vi innse at ikke alt hadde gått helt etter planen i 2019.

Vi bestemte oss tidlig i 2019 at dette skulle være det siste året med voldsom vekst, og fokus nå fremover skulle være på optimering av drift, kvalitetsleveranser og kompetanseheving.


Utfordringene vi så på anbudsarbeidene vi var involvert i, fikk oss raskt til å innse at vi ikke var for tidlig ute med å ta en fot i bakken, og en stor innsats ble gjort i så måte.

Da året gikk mot slutt kunne vi se tilbake på 12 fantastisk spennende måneder, med store oppturer og noen dype nedturer. For oss uvurderlige erfaringer, dog dyrekjøpt. Men det som ikke knekker oss, gjør oss bare sterkere.


Med en solid ordrebok, en fantastisk kjernestab og en sterk merkevare, ser vi med stor glede frem mot kommende år!

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page