top of page
  • Forfatterens bildeASW Bygg Gruppen

Historiske tilbakeblikk: 2021

Historien vår former oss naturligvis. Kall oss gjerne nostalgiske, men vi synes det er både viktig og kjekt å notere ned litt av reisen vår underveis. Her får du et lite innblikk - eller kanskje mer korrekt; et lite tilbakeblikk :)

Vi trodde på mange måter vi hadde sett det meste i 2020 ifm COVID. Lite visste vi om at dette marerittet skulle forfølge oss alle også gjennom store deler av 2021 før verden omsider ble "friskmeldt".


Byggebransjen som sådan kom akseptabelt igjennom den tøffe perioden, men vi så store lokale forskjeller og utfordringer. Spesielt hardt rammet ble vi i ASWB da Bergen innførte nedstengning av byggeplasser i februar måned. Markedet kom til en bråstopp, samtidig som det ble snakket om "omikron" og nye smittebølger. 1. kvartal 2021 ble blodrødt for oss, da vi rett og slett ble pålagt å stenge ned flere av våre byggeplasser. Vi gikk igjen i krisemodus, og karret oss igjennom.

På mange måter nådde vi det økonomiske "bunnpunktet" vårt i april 2021, og i månedene frem mot dette ble de siste omfattende endringene i form av restrukturering gjennomført. Beslutningen var fattet ift at selskapet måtte tilbake til "sine røtter". Heller små og kontrollerbare, enn store og uforutsigbare (hva tall og økonomi angår). De beste av de beste kom ut på andre siden, og var en del av det nye "ASWB" - en langt mer slagkraftig og korrekt rigget plattform for veien videre.

Ved utgangen av året kunne vi se tilbake på mange spennende og givende prosjekter. Vi så også tilbake på en total-forvandlet organisasjon, hvor selskapet gjennom COVID-årene hadde gått fra å være nesten 50 mann til ny rigg på rundt 20 mann. Det tar tid å snu en skute av denne størrelsen, men fra og med mai 2021 har vi levert positive tall hver måned! Det har vært knallhardt arbeid og store oppofrelser i denne perioden, men sammen klarte vi å snu det, og vi har ridd av det vi får håpe er tidenes storm gjennom vår historie.

Med en ny struktur, flotte folk og masse godt mot er vi klare for å ta fatt på et virkelig spennende 2022! Vi legger da bak oss tre dårlige driftsår; 2019 grunnet vår egen satsning og feilslåtte inngang i offentlige anbudsmarkedet, 2020-2021 grunnet COVID og unntakstilstand i bransjen. En god og solid ordrebok tar oss godt inn i 2022, og vi er ladet med pågangsmot for å bevise at vi fortsatt er her - sterkere enn noen gang!

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page