top of page
  • Forfatterens bildeASW Bygg Gruppen

Historiske tilbakeblikk: 2020

Historien vår former oss naturligvis. Kall oss gjerne nostalgiske, men vi synes det er både viktig og kjekt å notere ned litt av reisen vår underveis. Her får du et lite innblikk - eller kanskje mer korrekt; et lite tilbakeblikk :)

2020 skulle være et år med store endringer og omveltninger for ASWB, spesielt etter de utfordringer og lærdommer vi hadde dratt ut av 2019. Lite viste vi om hva som skulle til å velte inn over oss. Konturen så vi allerede i februar 2020, men det var først i mars at hele landet mer eller mindre stengte ned. Vår tids mest dramatiske og omfattende krise var et faktum - pandemien var her. Uoversiktelighet, usikkerhet og mange spørsmål preget hverdagen de kommende månedene.


Første bølgen klarte vi å håndtere akseptabelt, men store permitteringer og harde grep måtte iverksettes. Bølge 2 som traff oss rundt sommeren 2020 ble mer utfordrende, og vi så samtidig at sykefravær som en funksjon av testing, vente-karantener, karantener og generell forsiktighet skjøt dramatisk i taket. Vi merket utover året at det var godt driv i markedet i seg selv, men samtidig var det mer utfordrende å konkludere nye jobber. Kundene var naturligvis mer forsiktige, og finansiering var gjerne et problemtema. Vi karret oss igjennom sommeren etter beste evne, og fikk noen utfordrende måneder i 2. halvår.


En større restrukturering ble påkrevd, noe som også la beslag på ressursene våre. På noen områder følte vi at veksten hadde vært for stor for oss, og det ble definert en klar strategi om å ta oss gradvis noe tilbake til der vi var "før". En litt mindre, men desto mer personlig og slagkraftig foretak.


Det var vel utenkelig å komme seg igjennom et dramatisk COVID år med fornuftige tall. Våre anslag da COVID traff oss var dramatiske, og vi så oss godt fornøyd med at vi klarte å holde oss innenfor våre base-case analyser, og sånn sett tapte mindre enn hva vi fryktet på det verste. Ved utgangen av året ser vi svakt opitimistisk på veien foran oss. Vi frykter en 3. bølge COVID og hva den kan bety for bransjen vår, samtidig som vi i skrivende stund har akseptabel driv i butikken. Vi krysset fingrene og brettet opp ermene for 2021, selv om det fortsatt lå mørke skyer i horisonten!

12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page