top of page
  • Forfatterens bildeASW Bygg Gruppen

Historiske tilbakeblikk: 2022

Historien vår former oss naturligvis. Kall oss gjerne nostalgiske, men vi synes det er både viktig og kjekt å notere ned litt av reisen vår underveis. Her får du et lite innblikk - eller kanskje mer korrekt; et lite tilbakeblikk :)

2022 fortsatte i den gode trenden fra 1. halvdel 2021, og selskapet leverer i skrivende stund solide tall for året. Vi anser oss fult ut "friskmeldte", men vil bruke året til å rydde opp resterende etter COVID-perioden. I forlengelsen av restruktureringen har selskapsstrukturen blitt optimert, og vi innarbeider i disse tider den nye "ASW Bygg Gruppen - ASWB", som spenner fra rehabilitering på ene siden, via nybygg og over til byggeplasslogistikk på andre siden. Dette er strukturert som et konsern, og gir gruppen en langt bedre utnyttelse og styring av sine ressurser.

Våren 2022 ble gruppens nybolig-bygger, ASW Bolig AS, integrert i Vestlandshus kjeden, og her dermed blitt en stolt boligbygger av nydelige Vestlandshus-hus og hytter! Allerede halvveis gjennom året var det mange spennende prosjekter på bordet, og markedet holdt seg sterkt gjennom 3. kvartal. Kraftig økende renter, kombinert med energikrise og inflasjonskrise sendte byggemarkedet inn i en komplett stopp 4. kvartal 2022. Det var krevende for alle aktører over natten, da prosjekter ble satt på pause og flyttet frem. 18 måneder med solide resultater snudde til 3 svake måneder gjennom 2022, og ødelagte total-resultatet for oss. Dette var selvfølgelig veldig skuffende, men lite å gjøre noe med. Markedet må vi bare tilpasse oss. De ansatte betyr veldig mye for oss i ASWB, og det var uaktuelt å sende hele gjengen ut i permitteringer igjen. Vi investerte i folkene våre, og holdt flagget til topps gjennom året, slik at vi står godt rustet inn i 2023. Vi har ståltro på at dette lønner seg i lengden.

Selv om 2022 ikke endte slik vi hadde håpet, sitter vi inn i 2023 med en smekkfull ordrebok og mye spennende vi skal bygge. Skuten seiler videre!

16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
bottom of page